/themes/plugins/font-awesome5/css/all.min.css
Meniu principal
Spațiile mele
Meniu principal
Informații utile
Cumpăraţi
Vindeţi
Link-uri utile
Aveti nevoie de ajutor?
Bună ziua, identificați-vă
  Publicati un anunţ
Spațiile mele
Autentificați-vă
Sunteți nou pe site?
Noutăţi din Lucrări publice & Construcţii

Noutăți despre buldozerul militar livrabil prin parașutare

Via-Mobilis - le 26/09/2016 13:31 - De
Noutăţi din Lucrări publice & Construcţii

În septembrie 2016, societatea UNAC a livrat forțelor armate terestre franceze trei buldozere cu specific militar. Acest model cu totul special de buldozer are particularitatea de a putea fi livrat pe calea aerului, prin parașutare. Este vorba despre un tractor-greder parașutabil (TNA) care răspunde cerințelor situațiilor în care este nevoie de amenajarea pistelor de aterizare. El mai poate fi utilizat și pentru diverse alte lucrări de amenajare a terenurilor. Modelul TNA este suficient de ușor și de rezistent pentru a putea fi transportat cu un elicopter și apoi parașutat, putând fi folosit pentru degajarea pistelor de aterizare, uneori chiar în zone de conflict.

  Noutăți despre buldozerul militar livrabil prin parașutare

  Un buldozer adaptat condițiilor militare de lucru

  Tractorul-greder livrabil prin parașutare este un buldozer compact de 6,5 tone. El poate fi echipat cu o lamă de excavator în partea din față și cu o grapă în partea din spate. Pe șasiul din oțel sunt fixate șenilele, motorul, rezervorul și cabina. Concepția sa specială îi conferă o greutate redusă și o rezistență ridicată.

  Cabina unui TNA este dotată cu un blindaj amovibil și cu un al doilea blindaj anti-mine, ambele indispensabile pentru lucrul în zone cu caracter militar. Montarea/demontarea blindajului acestui utilaj se face în numai o oră. Buldozerul este polivalent deoarece poate fi echipat cu o lamă multi-ax, un scarificator și o lamă de buldozer la spate.

  Misiunile modelului TNA

  Acest buldozer a fost conceput pentru a pregăti și a îmbunătăți platformele aeroportuare. El poate fi utilizat pentru nivelarea, decopertarea sau despădurirea acestor zone pentru a permite aterizarea și decolarea avioanelor. 

  Înainte de punerea în serviciu a acestor buldozere, au fost efectuate două teste care s-au dovedit a fi concludente. La finalul lor, după mai multe lansări, cinci parașute cu suprafața de 730 m2  fiecare au permis modelului TNA să aterizeze în cele mai bune condiții cu putință.

   

  Caracteristici tehnice ale buldozerului parașutabil

  Masa utilajului

  6,5 t

  Masa cu încărcătura în configurație de parașutare

  8 t

  Lungime

  5,47 m

  Lățime

  2,20 m

  Garda la sol

  270 mm

  Înălțime:

  2,38 m

  Viteză maximă

  11 km/h

  Motor

  CATERPILLAR C4.4

  Putere motor

  100  

  Lățimea lamei

  2,55m

  Înălțimea lamei

  850 mm

  Înălțimea maximă de ridicare

  900 mm

  Adâncimea de săpare

  350 mm

   

   

  Comentarii

  Adresa Dvs. de e-mail nu va apărea pe site.

  Datele Dvs. personale nu vor fi comunicate niciodată unor terți.

  Anularea înscrierii este posibilă prin link-ul “Anulare înscriere” din newsletter-ul nostru sau prin trimiterea unui mesaj e-mail către: [email protected]

  Acest site web este protejat prin reCAPTCHA. Sunt valabile Regulile de confidențialitate și condițiile de utilizare ale Google.

  Actualitatea în permanenţă

  Vă rugăm să aşteptaţi…