/themes/plugins/font-awesome5/css/all.min.css
Meniu principal
Spațiile mele
Meniu principal
Informații utile
Cumpăraţi
Vindeţi
Link-uri utile
Aveti nevoie de ajutor?
Bună ziua, identificați-vă
  Publicati un anunţ
Spațiile mele
Autentificați-vă
Sunteți nou pe site?
Societăţi Construcţii Lucrări Publice&Şantiere

Inaugurarea tunelului St Gothard din Elveţia

Via-Mobilis - le 22/06/2016 13:50 - De
Societăţi Construcţii Lucrări Publice&Şantiere

În prima zi din iunie 2016, Elvetia a inaugurat unul dintre cele mai mari tuneluri din lume în prezenţa Angelei Merkel, a lui François Hollande şi a lui Matteo Renzi. Cei trei demnitari au fost prezenţi pentru a pune în valoare aceste trei ţări frontaliere care au participat la proiectul pe care media elveţiană l-a supranumit "tunelul secolului". Construcţia a durat 17 ani (între 1999 şi 2016) şi permite traversarea masivului elveţian St. Gothard.

  Inaugurarea tunelului St Gothard din Elveţia

  Cifre excepţionale pentru o construcţie ieşită din comun

  Staţiile de beton şi concasoarele au lucrat fără pauză timp de mulţi ani la construcţia acestui tunel feroviar. Nu doar că este cel mai lung din lume, dar este şi cel mai adânc. Ceea ce îl ajută să traverseze masivul muntos elveţian la o adâncime de 2 500 metri.

  Tunelul leagă oraşele Lugano (Italia) şi Erstfeld (Germania). Datorită acestei traversări a muntelui, călătoria între Zürich şi Milano nu va dura de-acum mai mult de 2 ore şi 40 de minute, faţă de 3 ore şi 40 de minute în prezent. 

  Tunelul se întinde pe o lungime de 57 de kilometri şi este format din două galerii feroviare şi un tunel de serviciu de 151 km. Construcţia sa este rodul muncii colosale a peste 2.600 de persoane.  

  Perforarea muntelui a întâmpinat dficultăţi tehnice şi a costat 12,2 miliarde de franci elveţieni (peste 10,9 miliarde de euro). Finanţarea a fost asigurată în totalitate de Elveţia. Acest tunel va fi utilizat în special pentru transportul feroviar de marfă. Trenurile de marfă vor putea rula cu până la 160 km/h.

  Ultimii şase ani au fost dedicaţi amenajărilor interioare, construcţiei de infrastructuri de securitate şi legării galeriilor transversale. Iar pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, au fost implicate nu mai puţin de 3.000 de intreprinderi europene.

  Date-cheie ale tunelului St. Gothard

  Finanţat în intregime de Elveţia, acest proiect a fost votat prin referendum în 1992. Excavarea galeriilor a început în 1997. Străpungerea muntelui a început din ambele părţi (la nord şi la sud) în 1999 iar echipele s-au întâlnit la mijlocul drumului în 2010. La 1 iunie 2016 tunelul a fost inaugurat iar lucrarea va fi pusă în funcţiune în decembrie 2016.

   

  Comentarii

  Adresa Dvs. de e-mail nu va apărea pe site.

  Datele Dvs. personale nu vor fi comunicate niciodată unor terți.

  Anularea înscrierii este posibilă prin link-ul “Anulare înscriere” din newsletter-ul nostru sau prin trimiterea unui mesaj e-mail către: [email protected]

  Acest site web este protejat prin reCAPTCHA. Sunt valabile Regulile de confidențialitate și condițiile de utilizare ale Google.

  Actualitatea în permanenţă

  Vă rugăm să aşteptaţi…