/themes/plugins/font-awesome5/css/all.min.css
Meniu principal
Spațiile mele
Meniu principal
Informații utile
Cumpăraţi
Vindeţi
Link-uri utile
Aveti nevoie de ajutor?
Bună ziua, identificați-vă
  Publicati un anunţ
Spațiile mele
Autentificați-vă
Sunteți nou pe site?
Saloane & Evenimente

Bauma 2016: salonul tuturor recordurilor

21/04/2016 17:18:31
Via-Mobilis - Mise à jour : le 21/04/2016 17:18 - De
Saloane & Evenimente Caterpillar Liebherr

Anul acesta, cel mai mare salon dedicat utilajelor pentru lucrări publice a reunit 3.423 de expozanţi din 58 de ţări. Timp de 7 zile, Bauma a primit 580.000 de vizitatori din 200 de ţări. Această ediţie a salonului a înregistrat o creştere cu 9% a numărului de vizitatori faţă de cea din 2013. Afluenţa a depăşit astfel previziunile organizatorilor.

Bauma: un salon internaţional al lucrărilor publice

Cu această ocazie, 58 de ţări şi-au prezentat noile realizări în materie de utilaje. Germania a trimis doar 1.263 de expozanţi, în timp ce străinătatea a fost reprezentată de nu mai puţin de 2.160 de firme, adică 63% din total. De la crearea salonului, în 1954, această (dis) proporţie nu a fost niciodată atât de ridicată.

Cea de-a 11-a ediţie Bauma a fost una cât se poate de dinamică

Pentru toţi marii constructori de utilaje pentru lucrări publice, acest salon este o manifestare de la care nu se poate lipsi. Evenimentul le permite creşterea în volum a portofoliilor de comenzi şi lărgirea listei de contacte din domeniu. Mulţi au fost expozanţii care s-au declarat mulţumiţi de ediţia din acest an, cât se poate de fructuoasă în materie de comenzi. Faptul a fost subliniat de Stefan Heissler, membru al consiliului de administraţie al Liebherr International, într-unul din comunicatele salonului: "Bauma 2016 a fost pentru Liebherr un enorm succes: am primit numeroase comenzi de pe pieţe diferite. În anumite sectoare, aşteptările noastre au fost depăşite". Această reuniune internaţională permite expozanţilor să-şi multiplice schimburile cu numeroşi cumpărători veniţi din lumea întreagă.

Premiile decernate la Bauma 2016

La fiecare ediţie, salonul recompensează una din firmele participante pentru inovaţiile sale. În acest an, Franţa a obţinut un loc de onoare, firmei Mecalac fiindu-i decernat "Premiul pentru Inovare" la categoria Design, pentru modelul său de excavator MWR. Este pentru prima oară când o firmă străină primeşte acest premiu. La categoria Maşini, firma Kramer-Werke GmbH a fost aleasă pentru încărcătorul său pe pneuri model 5055E, în întregime electric. La categoria Cercetare, alegerea juriului a fost procedeul de imprimare 3D pe beton al universităţii din Dresda.

În fine, în cursul săptămânii salonului, motorul MAN D3876 a fost ales "Motorul Diesel al anului" pentru conceptul său inovator, special adaptat maşinilor de recoltat furaje şi excavatoarelor pe şenile.

Noutăţi de marcă pentru sectorul lucrărilor publice

Printre noutăţile prezentate, reţinem modelul Hydradig de la JCB, remarcabil prin manevrabilitate, stabilitate şi polivalenţă în lucrul pe şantiere. La rândul său, Caterpillar a prezentat mai bine de 40 de utilaje printre care încărcătorul pe pneuri 966 M, echipat cu tehnologia "Cat Grade". Aceasta este capabilă să furnizeze operatorului setul complet de informaţii necesare pe un şantier. Şi constructorul Komatsu a profitat de expunerea la salon pentru a-şi prezenta ultimul model de excavator minier de 677 tone, cel mai mare realizat vreodată sub această marcă.

Manifestarea, extrem de importantă pentru sectorul utilajelor pentru lucrări publice, permite constructorilor de maşini să-şi prezinte noutăţile. La fiecare trei ani, ei se pot bucura de notorietatea salonului pentru a întâlni toţi jucătorii importanţi din domeniu. Viitoarea ediţie a salonului Bauma va avea loc între 8 şi 14 aprilie 2019, tot la München.

Comentarii

Adresa Dvs. de e-mail nu va apărea pe site.

Datele Dvs. personale nu vor fi comunicate niciodată unor terți.

Anularea înscrierii este posibilă prin link-ul “Anulare înscriere” din newsletter-ul nostru sau prin trimiterea unui mesaj e-mail către: [email protected]

Acest site web este protejat prin reCAPTCHA. Sunt valabile Regulile de confidențialitate și condițiile de utilizare ale Google.

Actualitatea în permanenţă

Vă rugăm să aşteptaţi…