Saloane & Evenimente

O nouă ediţie a salonului Bauma în aprilie 2016!

ECI - în 13/01/2016 16:06 - De
Saloane & Evenimente

Salonul Bauma, care se va desfăşura între 11 şi 17 aprilie 2016, are loc la fiecare trei ani în noul Parc al Expoziţiilor din München. Acesta este cel mai mare salon internaţional care adună toate sectoarele domeniului construcţiilor. Inovaţiile prezentate se pot clasifica în patru mari categorii: construcţii, mine, producţia de materiale de construcţii şi piesele pentru utilaje. Cele mai mari mărci din domeniul lucrărilor publice, cum sunt JCB, Caterpillar, Doosan şi Hyundai, se pregătesc să-şi prezinte noutăţile cu ocazia acestei manifestări.

O nouă ediţie a salonului Bauma în aprilie 2016!

În 2016, Bauma aşteaptă până la 540.000 de vizitatori în cei 605.000 mp ai Parcului Expoziţiilor din München. Cu fiecare ediţie, acest salon are o anvergură tot mai mare, astfel încât în acest an toate standurile au fost rezervate. Aproape 3.500 de expozanţi îşi vor prezenta noutăţile timp de o săptămână. Ultima ediţie, care s-a ţinut în 2013, a înregistrat un record de afluenţă cu cei 3.421 de expozanţi din 200 de ţări şi cu peste 500.000 de vizitatori din întreaga lume. 

Bauma 2016 va recompensa lumea lucrărilor publice cu premiile «Innovations Awards»

Fiecare ediţie a salonului aduce cu sine premierea soluţiilor inovatoare prezentate de expozanţii din toate sectoarele (construcţii, mine, lucrări publice). Premiul va fi decernat celui mai bun din cinci categorii: maşini, piese, lucrări de construcţii, cercetare şi concepţie. Lista celor care concurează pentru premiul ediţiei 2016 a fost deja închisă, iar numele câştigătorilor vor fi anunţate în preziua începerii salonului, adică în data de 10 aprilie 2016.

Pentru departajarea candidaţilor, juriul va lua în considerare aplicabilitatea practică a inovaţiei, contribuţia sa la protecţia mediului, rentabilitatea, performanţele şi raportul preţ-eficacitate.

Cine va fi, oare, succesorul lui „Pipe Express” de la Herrenknecht, câştigătorul premiului categoriei maşini în 2013?

Sectorul minier - pus în evidenţă la fiecare ediţie

Bauma este cel mai mare şi cel mai important salon care prezintă o gamă largă de utilaje şi de produse pentru sectorul minier. Începând din 2004, acest sector este considerat a fi vedeta salonului. La ediţia din 2013 şi-au prezentat inovaţiile peste 698 de expozanţi specializaţi în minerit. De reţinut este faptul că în acel an un sfert dintre vizitatori, adică 125.850 de persoane, au venit la Bauma pentru a se informa în legătură cu noutăţile din sectorul exploatării miniere.

Un salon destinat lucrărilor publice, cu adevărat internaţional

Bauma şi-a organizat ediţiile în mai multe ţări ale lumii. Printre acestea se numără Conexpo Africa la Johannesburg, Conexpo Latin America la Santiago, Bauma India şi Bauma China care va avea loc între 22 şi 25 noiembrie 2016 la Shanghai. Aceasta din urmă reprezintă cel mai mare salon asiatic pe tema lucrărilor publice, cu peste 3.100 de expozanţi din 41 de ţări şi cca. 191.000 de vizitatori.

Comentarii